Wanneer je gaat verhuizen of voor het eerst op jezelf gaat wonen zal je na moeten denken over wat van internetverbinding je graag wilt hebben. Er zijn een aantal opties waar je uit kunt kiezen, die we graag met jou willen bespreken. Lees verder en wij vertellen jou meer over de mogelijkheden en waar een goede internetverbinding aan moet voldoen.

nagedacht over glasvezel
nagedacht over glasvezel

Waar moet een goede internetverbinding aan voldoen?

Afhankelijk van de plek waar je gaat wonen kun je kiezen uit een internetverbinding via de kabel, via glasvezel, DSL of via je telefoon. In principe werken alle methodes prima afhankelijk van wat je vereisten zijn. Als je geen grote bestanden download en tot de gemiddelde internetter behoord kun je prima uit de voeten met een internetverbinding via de kabel, DSL of via de telefoon. Wil je liever het maximale uit je internetverbinding halen? Dan kun je het beste kiezen voor glasvezel.

Nogmaals, op welke manieren kun je een internetverbinding verkrijgen?

• Via de kabel
• DSL
• Via de telefoonkabel
• Via glasvezel

Glasvezel wordt sinds een vier jaar geleden in Nederland aangelegd. Tot op heden is het nog niet in iedere plek in Nederland beschikbaar, maar daar gaat snel verandering in komen. Met glasvezel kun je snellere internetsnelheden bereiken (tot wel 500 mb/s) en beschik je over een betrouwbare internetverbinding die jou niet snel in de steek zal laten. Steeds meer mensen stappen over op glasvezel om de eerder genoemde voordelen.

Glasvezel internet hoeft niet perse duurder te zijn dan bijvoorbeeld kabel of een internetverbinding via de telefoonkabel. De prijs verschilt uiteraard per provider en daarom doe je er goed aan om te kijken welke providers glasvezel aanbieden, of op jouw nieuwe postcode beschikbaar is en tegen welke prijs. Als je meer wilt weten over glasvezel en glasvezel eventueel wilt aanschaffen, kun je het beste glasvezel vergelijken. Dat doe je via vergelijk glasvezel.